Sacher- Torte : A piece of Vienna to order online

 

Sacher torte è un capolavoro al cioccolato,  inventato dall’ austriaco Franz Sacher nel 1832 per il principe Wenzel von Metternich a Vienna,in  Austria.

Nel 1832, il principe Wenzel von Metternich incaricò  il suo cuoco personale di creare un dessert speciale per un grande evento. Il capo chef, dopo essersi ammalato, lasciò cadere il compito al suo apprendista sedicenne, Franz Sacher.

Mentre la torta creata da Sacher in questa occasione si dice che abbia deliziato gli ospiti di Metternich, non riscosse invece  subito la fama nazionale che ha oggi . Sacher completò la sua formazione come cuoco, passò del tempo a Bratislava e Budapest, per poi stabilirsi a Vienna definitivamente.

Il figlio maggiore di Sacher, Eduard continua il cammino del padre completando la sua formazione a Vienna alla la Royal e Imperial Pastry Chef presso il panificio e cioccolateria Demel, perfezionando la ricetta di suo padre e sviluppando la torta nella sua forma attuale. La torta è stata  prima servita al Demel e più tardi presso l’Hotel Sacher.

Da allora, la torta rimane tra le più famose specialità culinarie Viennesi.

 

Sachertorte is a specific type of chocolate cake, created in Vienna by Austrian Franz Sacher in 1832 for Prince Wenzel von Metternich.

In 1832, Prince Wenzel von Metternich asked his personal chef to create a special dessert for an important occasion. The head chef, having taken ill, let the task to his sixteen-year-old apprentice, Franz Sacher, then in his second year of training in Metternich’s kitchen. While the dessert created by Sacher is said to have delighted Metternich’s guests, it received no immediate further attention. Sacher completed his training as a chef and afterward spent time in Bratislava and Budapest, ultimately settling his hometown in Vienna where he opened a specialty delicatessen and wine shop.

His eldest son Eduard carried on father’s culinary legacy, completing his own training in Vienna at the Royal and Imperial Pastry Chef at Demel bakery and chocolatier, during which time he perfected his father’s recipe and developed the torte into its current form. The cake first was served at the Demel and later at the Hotel Sacher, established by Eduard in 1876.

Since then, the cake remains among the most famous of Vienna’s culinary specialties.

 

 

 

 

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