PANTESCA SALAD

 

ingredients

 

3 potatoes

1 handful of capers in salt (to rinse in water)

2 handfuls of black olives (with stones)

1 red onion

4  tomatoes

dried oregano in abundance

salt / pepper

extra virgin olive oil

Strip the potatoes, cut them into medium-sized cubes and put them to boil in unsalted water

Coarsely chop the onions into strips and place in a bowl

cut the tomatoes into 4 if medium size two if small and add to the onions, add the capers

when the potatoes are boiled, pour into the bowl while still hot and add the oregano in abundance, salt, pepper, olive oil and olives

mix well and TASTE NOW!

the salad is even better if you let it in the fridge for a few hours, the scent of the ingredients will mix properly ………

 

 

3 patate

1 manciata di capperi in sale ( da risciacquare con acqua)

2 manciate di olive nere

1 cipolla rossa

4 pomodori

origano secco in abbondanza

sale / pepe

olio extra vergine

Pelare le patate, tagliarle a cubetti di media dimensione e metterle nell’acqua una volta bollente senza sale.

Tagliare le cipolle a spicchi e metterle in una ciotola.

Tagliare i pomodori in quattro se di media dimensione,  altrimenti in due parti se il pomodoro fosse più piccolo e aggiungere alla cipolla. Aggiungere anche i capperi.

Una volta bollite le patate, versare nella ciotola, aggiungere l’ origano in abbondanza, sale, pepe olio e olive.

Mischiate bene e…..Gustatevela !

L’insalata sarà ancora più buona se lasciata qualche ora nel frigorifero, i sapori degli ingredienti si mischieranno benissimo.

Enjoy !