IT’S TIME FOR CHRISTMAS PANCAKES

Ingredienti

1 bustina di lievito in polvere
1 pizzico di sale
Zucchero bianco 1 cucchiaino
2 uova grandi (sbattute)
30 grammi di burro (fuso e raffreddato)
300 ml di latte
225 grammi di farina
burro per friggere

Il modo più semplice per realizzarli è di mettere tutti gli ingredienti in un frullatore. vi consigliamo di trasferire tutto poi in una brocca: è ​​molto più facile per versare la pastella nella padella.
Scaldate una piastra liscia o una padella sul fornello.
Quando si cucinano le frittelle, tutto quello che dovete ricordare è che quando il lato superiore della frittella si riempirà di bollicine spumeggianti  è il momento di cuocere il secondo lato, e questo ha bisogno solo circa 1 minuto.
Saranno circa 16 frittelle!

 

 

Ingredients

 

  • 1 tablespoon baking powder
  • 1 pinch of salt
  • 1 teaspoon white sugar
  • 2 large eggs (beaten)
  • 30 grams butter (melted and cooled)
  • 300 ml milk
  • 225 grams plain flour
  • butter for frying

 

  1. The easiest way to make these is to put all the ingredients into a blender and blitz. But if you do mix up the batter by hand in a bowl, make a well in the flour, baking powder, salt and sugar, beat in the eggs, melted butter and milk, and transfer to a jug: it’s much easier to pour the batter into the pan than to spoon it.
  2. Heat a smooth griddle or pan on the stove.
  3. When you cook the pancakes, all you need to remember is that when the upper side of the pancake is blistering and bubbling it’s time to cook the second side, and this needs only about 1 minute, if that.
  4. I get about 16 silver-dollar-sized pancakes out of this.